Vegaanin Aamu -Pannukakku
2 pientä perunaa
4 dl (täysjyvä) vehnäjauhoja
2,5 dl eilistä kauralesepuuroa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl tummaa ruokosokeria
6,5 dl riisimaitoa (tms. kasvimaito)
2 dl (vanilija)soijajugurttia
6 rkl neitsytkookosöljyä
5 rkl agavesiirappia
Valekanamuna
3 rkl jauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
Lämmitä uuni 200•C.
Kuori ja paloittele perunat pieniksi -> keitä.
Sillä aikaa kun potut keittyy...
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää eiliseen puuroon, sekoita haarukalla.
Sekoita sekaan kasvimaito ja kasvijugurtti. Ota aseeksi vispilä ja vispilöi hieman.
Kaada perunoista keitinvesi, jätä tilkka vettä pohjalle. Kippaa perunat lautaselle ja muusaa vesitilkan kanssa muusiksi haarukalla.
Huuhtase kattila ja laita takaisin levylle. Sulata 4 rkl kookosöljyä kattilassa.
Kippaa öljy pottumuusiin ja muusaa lisää.
Kaada perunaöljymuusi taikinaan ja vispaa. Lisää agavesiirappi ja vispaa.
Sekoita valekanamuna-ainekset haarukalla erillisessä kipossa. Kippaa taikinaan ja vispaa.
Leivinpaperi pellille ja taikina perässä.
Paista 30min uunin keskitasossa. Siirrä pelti ylätasolle ja paista vielä 10 min.
Mustikkahillo
4 rkl makeaa mehutiivistettä
3 3/4 dl mustikoita
3 rkl maissitärkkelystä
1/4 dl vettä
4 rkl agavesiirappia
Lämmitä mehutiiviste kattilassa kiehuvaksi. Lisää mustikat. Hämmentele lastalla ja tilsi varovasti haarukalla.
Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen. Kaada seos nauhana kattilaan kokoajan sekoittaen. Sekoita kunnes hillo jähmenee. Ota kattila levyltä. Kaada hillo kulhoon jäähtymään. Lisää agavesiirappi ja sekoita. Laita hillokulho odottamaan pannarin valmistumista vaikkapa pakasteeseen.
Lopputulos vei kielen mennessään. Aivan superhyvää! Ihana aamu <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti