torstai 6. helmikuuta 2014

Rautaiset pinaattiletut

Kun kuuluin vielä liha-muna-maito kuluttajien iloiseen joukkoon, oli yksi lemppariaamupalani itsetehdyt pinaattiletut. Lettuihin tuli runsaasti kananmunaa, pikkaisen jauhoja, maitoa ja tottakai pinaattia! Tämän rautaisen proteiiniherkun nautiskelin hunajan kera. Tänään iski kaipaus noita vihreitä aamunkruunaajia kohtaan, joten päädyin vegaanintamaan reseptin.

Rautaiset Vegaani Pinaattiletut

n. 9 kpl

150g pussi pakastepinaattia
1/2 banaani
1 1/2 dl valkoisia papuja liemen kera
2 dl riisimaitoa (tms. kasvimaitoa)
1 tl suolaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja

tarjoiluun:
agavesiirappia, hilloa tms.

Laita avaamaton pakastepussi kuumaan veteen ja anna pinaattien hieman sulaa. Sekoita tehosekoittimiessa pinaatti, banaani, pavut ja kasvimaito. Kaada seos kulhoon.

Vispaa joukkoon vehnäjauhot ja suola.

1-6 asteikon hellalla laita levy 4:lle ja lämmitä paistinpannu kuumaksi saakka. Käytä paistamiseen kasvirasvaa tai öljyä.
Kaada nauhana öljytylle pannulle reilu 1/2 dl taikinaa. Levittele taikina lastalla, niin, että letusta tulee sopivan ohut. Odota kunnes taikina on kauttaaltaan hyytynyt ja pannua vasten oleva pinta rusehtava kun sitä lastalla nostaen kurkistat. 
Nyt tarkkana, että koko lettu on irti pannusta. Varoen lastalla tökkien irroittele kunnes pannua ravistaessa lettu liukuu edestakaisin. Sitten lasta varovasti pikkuisen reunan alle ja nopeasti kiepsauta ympäri. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi ja kumoa lautaselle.

Paistamisessa sai tosiaan olla tarkkana. Perinteisesti ensimmäisestä letusta tuli pelkkä kasa vihreää mössöä. Sitten opin tekniikan ja lopuista tulikin aivan kauniita. Suosittelen paistamiseen kookosrasvaa, se antaa kivan makusäväyksen ja kauniin kuultavanrapean pinnan plus on terveellistä rasvaa. Jos tuntuu, että letut hajoaa pannulle vaikka kuinka kauniisti käsittelisi niin voi kokeilla lisätä hieman jauhoja taikinaan (tai käydä ostamassa paremman pannun;)). Paistilastahan olisi ehdoton juttu. Itse värkkäilin puulastalla ja onnistui niinkin.
Tehosekoittimen tilalle käy tottakai survin. Valkoiset pavut on hyvä olla niitä mitkä EI ole tomaattikastikkeessa. Go greeniltä ainakin löytyy sellaisia isoja valkoisia papuja peruskaupoista tai käyttämiäni Bonduellen gourmet white beans. Vähän voi purkista valikoida niin, että puoleentoistadesiin tulisi suurimmaksi osaksi papuja ja vain vähän lientä.
Herkuttelimme letut Agave- siirapin kera. Tarjoiluun käy melkein mikä vaan; puolukkahillo, mansikkahillo, siirappi ym...oman maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti