lauantai 8. helmikuuta 2014

Roskisprinsessan Paprikapata

Olimme eilen Mikkelin Vaakunassa kuuntelemassa Jukkapoikaa. Letkeä keikka. Olin super fiiliksissä. Vaikka olemme mieheni kanssa luopuneet iloliemistä, ystävämme hieman maistelivat sivistyneesti. Tänään oli sitten hyvä käpertyä samalla joukkiolla ystävän luokse sohvan nurkkaan kannustamaan Peetua ja Roopea Slopestylen Olympiafinaalissa. 
Jotakin maukasta lauantain löhnäpäivän ruokaa kuuluu tottakai täydelliseen rentoutumispäivään, joten koppasin kotoa aamulla mukaan repullisen ruokatarvikkeita. Torstain dyykkireissu oli jättimenestys. Mikkelin kaupat sponsoroivat meille jälleen kerran herkkuja, tällä kertaa käsittämättömän kasan paprikoita plus paljon muuta kivaa. Paprikat siis lauantain päivällisen pohjana.



Roskisprinsessan Vegaaninen Paprikapata

4-6:lle

4 paprikaa
3 perunaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tölkki kidneypapuja
1 dl täysjyväriisiä
1 dl pähkinöitä
2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
2 rkl BBQ kastiketta
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl chilijauhetta
2 tl mustapippurirouhetta
ripaus grillimaustetta

Lämmitä uuni 200•C

Pilko sipulit. Laita öljy vuoan pohjalle. Lisää sipulit. Laita vuoka lämmenneeseen uuniin. Paista 10 min. Käännä uuninlämpö 175•C:n. Lisää silputtu valkosipuli ja suola. Laita uuniin. Viipaloi pestyt perunat kuorineen ja paloittele paprikat suuhun sopiviksi kuutioiksi. Lisää vuokaan ja sekoita. Laita vuoka takaisin uuniin. Keitä täysjyväriisiä n. 10 min. Ota vuoka uunista. Sekoita joukkoon keitetty riisi, pähkinät ja pavut liemineen. Lisää kerma, BBQ kastike, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita koko satsi tasaiseksi seokseksi vuokaan ja laita vuoka takaisin uuniin. Paista n. 10 min. Käännä uunin lämpö 200•C:n ja paista vielä 40min. Ota uunista ja anna vetäytyä 5-10min ennen tarjoilua. Tarjoile suolapurkki kylkiäisenä niin jokainen voi lisätä maun mukaan.


Tällä reseptillä ruokaa tulee aika runsaasti, että tarvitsee aika ison vuoan kuten kuvasta näkyy. Sellaiseen perusuunivuokaan todennäköisesti puolitettu resepti olisi aika passeli. Makoisaa ja ruokaisaa. Olin oikein tyytyväinen lopputulokseen, niin makuun kuin koostumukseenkin. Oli aivan käsittämättömän hyvää ja täydellistä juuri tällaiselle lauantaipäivälle. Koko pata hupeni neljästään ja kaikki tykkäsi tosi paljon.

•   •   •   •   •

Yesterday we were at nightclub Vaakuna in Mikkeli listening finnish reggae artist Jukkapoika. Gig was wery cool one. I enjoyed it a lot. We have given up alcohol with my fiance but my friends had few drinks. Today was then nice to gather to my friends just for chill on the couch and watch Olympic finals from Slopestyle from TV. There competing two finns Peetu and Roope. 
Ofcourse to have a perfect chilled saturday we also needed some yummy food. We went dumpster diving last thursday and once again shops of Mikkeli did kindly provide some great ingredients for us. A great success! This time we got lots of red peppers and some other great stuff. So for saturdays meal my base for food was ofcourse red peppers.

Vegan Red Pepper Stew by Dumster Diver Prinsess

4-6 persons

4 red peppers
3 potatos
2 onions
3 cloves of garlic
2 tbsp oil
1 tsp salt
1 can kidney beand
1 dl wholemeal rice
1 dl peanuts
2 dl coconut cream
1 dl water
2 tbsp BBQ sauce
3 tbsp tomato paste
2 tsp chilipowder
2 tsp black pepper
little drop of grill spice

Warm the oven 200•C

Cut onions. Add oil to the stew. Add onions. Put stew to oven. Let it be for 10 min. Change the oven temperature 175•C. Add shredded garlic and salt. Mix. Put back to oven. Wash and slive potatos without oealimg them. Cut washed red peppers to nice mouth sice squares. Add to the stew and stir. Put stew back to oven. Boil rice around 10 minutes. Take the stew from oven. Add rice, peanuts and kidney beans with liquid. Add cream, BBQ sauce, tomato paste, water and spices. Mix well and put stew back to oven. Cook for 10 minutes. Turn the temperature back to 200•C and cook still 40 minutes. Take stew from oven and let it stand 5-10 minutes before serving. Serve with salt so everyone can add depending on individual taste.

With this recipe you will need quite big stew as in picture. For normal size stew i would recommend to half the recipe. Very tasty and filling. I was very satisfied with the resolt. It tasted incredible delicious and just a perfect meal for chilled saturday. Us four managed to eat it all at once. All my friends did like this very much.

1 kommentti:

  1. Ihana Roskisprinsessa! Innostavia ruokia osana arjen tarinoita

    VastaaPoista