perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän Suklaapiirakka

Ihanaa ihmiset ihanaa! Nyt se on tänään! Rakkaudelle omistettu päivä. Mikä voisi olla suloisempaa. Meillä on tänään pienet paardit. Ystävänpäiväteemaiset ilta-chillailut. Olen aivan onnellisena näperrellyt kaikkea ihanaa pinkkiä. Luulen, että vaaleanpunaisesta on tullut minun uusi lempiväri. Se on vaan niin jotenkin syötävän herkullinen. 
Löysin tällaiset aivan suloiset säilytysrasiat kirppikseltä tällä viikolla: 


Halusin leipoa ystävänpäiväksi jotakin yhtä suloisilla väreillä koristettua. Katsoin mallia pohjaan Belle Baien blogista (http://bellebaie.blogspot.fi). Minttusuklaaruutujen reseptistä tein vegaanisen ystävänpäivä version. Alkuperäiseen reseptiin tuli kaksi kananmunaa, joten kokeilin tällä kertaa korvata ne kahdella erilaisella 'valekanamunalla'. Toinen antamaan mehevyyttä ja toinen kiinteyttä. Tähän reseptiin ei tarvitse vatkainta.

Ystävänpäivän Vegaaninen Suklaapiirakka

5 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl soodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl perunajauhoja

Kananmuna 1:

1 1/2 banaani
1 dl soijajugurttia

Kananmuna 2:

1 dl soijamaitoa
2 rkl maissijauhoja

Kaakaoliemi:

2 1/2 dl vettä
150g kasvimargariinia
50g vegaanista tummaa suklaata
1 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrute:

150g kasvimargariinia
2 rkl soijamaitoa
500g tomusokeria
loraus punaista elintarvikeväriä

Lämmitä uuni 200•C

Sekoita kuivat aineet keskenään. Valmista kaakaoliemi kattilassa ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Valmista kanamuna 1: muusaa ainekset tehosekoittimessa ja lisää taikinaan. Valmista kanamuna 2: sekoita ainekset kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kokoaja sekoittaen, anna kuplia pari kuplaa ja jäähdyttele hetki. Lisää taikinaan.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasossa noin 20 min.

Ota valmis pohja uunista, vedä pois pelliltä ja anna jäähtyä. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute kattilassa: Sulattele kattilassa hiljakseen, levy keskilämmöllä, margariini, lisää soijamaito ja elintarvikecäri, sekä tomusokeri kokoajan sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista settiä. Levitä tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Anna jähmettyä ennen kuin leikkaat.




Maistelin jo vähän... Maussa ei moittimista ;) Olin oikein ylpeä siitä, että kerrankin vegeleivonnaiseni kohosi kunnolla. Kuorrutteesta tuli ehkä hieman löysä, voisi tehdä tiukempaa settiä lisäämällä vähän reseptiin tomusokeria (mulla loppui kesken). Leikkaamiseen kannattaa varata erittäin terävä veitsi. Meillä on kaikki veitset siinä kunnossa, että teroittajaa odotellessa, niin noista reunoista ei tule ihan yhtä siistit kuin hyvällä veitsellä saisi.

•••••

I am happy happy happy! It is finally here. The day dedicated for love. What could be possibly sweeter than that? We have little party tonight. Just small valentines day chilling night for couple of friends. Anyway i have been so exited of making all those nice little pink things. I actually think that pink might be my new favourite colour. It is just so eatable cute.
I found those cute little muffin-like boxes(pic above) from flee-market. I wanted to bake something with as cute coulours as those has. I was using as an example the mint chocolate square recipe from belle Baies blog (http://bellebaie.blogspot.fi) and made a vegan valentine version out of that. The original recipe included two eggs. This time  I tried something new: two different fake-egg recipes. The other one for more compact texture and the other one for fluffynes.

Valentines Day Vegan Chocolate Pie

5 dl flour
3 1/2 dl sugar
1 1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp soda
4 tbsp potato flour

Cocoa liquid:

2 1/2 dl water
50 g dark vegan chocolate
150g vegan fat
1 tsp salt
4 tbsp dark cocoa powder

Egg nbr 1:

1 1/2 banana
1 dl soy yoghourt

Egg nbr 2:

1 dl soy milk
2 tbsp corn flour

Topping:

150g vegan fat
2 tbsp soy milk
500g icing sugar
litllebid red food colouring

Warm the oven 200•C

Mix dry ingredients in a bowl. Make cocoa liquid in kettle. Add on flowrs. Mix. Make the Egg nbr 1 in mixer. Add to dough. Mix ingredients of Egg 2 in kettle. Warm up until boils. Remove from heat. Cool a bit. Mix in to dough. Trowel on baking paper. Cook in oven for 20 minutes.

Let the base cool down before adding the topping. Make the topping in kettle: melt the fat on low heat. Add milk and colour and sugar with mixing constantly with heat on until the paste is nice and smooth. Add on base with paddle.

I already did taste a little... Was not too bad ;) i was so proud of myself that the base was rising in oven.    That is not so easy with vegan baking I think. The topping could've been little thikker. I would recommend to use little more powder sugar (i didnt have more). For cutting, use a sharp knife. All our knifes are everything else but sharp so the edge of squares is not as nice as it could be. We really do need a knife sharpener.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti