torstai 6. helmikuuta 2014

Mehevät Banaani- Suklaamuffinssit

Ystäväni tulivat iltasella yllätysvierailulle. Aivan lutuinen pikkuvauvakin oli mukana. Tahdoin leipoa jotakin hyvää ja nopeapaistoista kahvin kanssa. Viimeksi vegaanisia muffinsseja kokeillessani, loihdin pellillisen kivikovia mustikkakokkareita, jotka kaiken lisäksi istuivat niin tiukassa paperivuoassa, että niiden syöminen oli lähinnä vitsi. Näin kävi, vaikka olin seurannut reseptiä tunnon tarkasti. Tälläkertaa päätin kehittää reseptin itse. Lopputulos oli pehmeä ja mehevä. Varuulta päädyin tiputtelemaan pisaroita rasvaa paperivuokien pohjalle, ettei ainakaan tarttuisi kiinni. Jos kokeilet tätä reseptiä, suosittelen lisäämään mahdollisuuksien mukaan tummasuklaa-palasia taikinaan lopuksi. Nämä muffinssit eivät ole ylen makeita, joten suklaa sopisi aivan herkullisesti lisäksi.

Mehevät Vegaaniset Banaani- Suklaamuffinssit

n. 16 kpl

4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl ruokosokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl kasvimaitoa
1 dl kasvikermaa
1/2 dl maustamatonta soijajugurttia
1/2 dl vettä
1 banaani
1 dl valkoisia papuja
1/2 dl sulatettua kasvisrasvaa
(suositus: 50g tummaa suklaata pieniksi paloiteltuna)

Esilämmitä uuni 175•C

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kasvimaito, kasvikerma, vesi, soijajugurtti, valkoiset pavut ja banaani tehosekoittimessa (tai survimella) tasaiseksi seokseksi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Asettele muffinssivuoat pellille. Sulata kasvirasva. Ripottele pisaroita rasvaa paperivuokien pohjalle. Kaada loppu rasva taikinaan ja sekoita. (Lisää suklaapalat.) Annostele taikina vuokiin. Paista n. +-15 min keskitasolla. Kokeile puutikulla muffinssin keskeltä onko kypsä. Jos ei taikinaa tartu tikkuun, leivokset ovat BUéno!


•   •   •   •   •

I decided to start to wright also in english so my english speaking friends could also follow my blog. I apologise my english in advance. Even tough I can speak english quite fluently I am not so good when it comes wrighting. So try to follow and ask if you dont understant something. I will be happy to answere to all of your questions.

My friends came for suprise visit this evening. The cutest little babyboy did come as well. I wanted to bake something tasty and fast to eat with coffee. Last time I did try to bake vegan muffinses I managed to bake a sheet of rock hard bluberry-things which got stuck so tightly in to the paper that tryineg to eat them was just a huge joke. That happened even tough I did follow the recipe. This time I decided to make the recipe of my own. The resolt was sheet of soft and juicy muffines. Just in case I did drop few drops of fat on the bottom of the paper tins so muffines would not get stuck this time. If you try this recipe I would recommend to add drops of dark chocolate to the dough at the end. Thease muffines are not so sweet so the chocolate would be a perfect add-on. 

Juicy Vegan Banana- Chocolate Muffines

4 dl (wholemeal) flour
1 tbsp baking powder
1/4 tsp salt
2 dl cane sugar
3/4 dl dark cocoapowder
1/2 dl rice milk (or any plant baced milk)
1 dl vegan cream
1/2 dl soy yoghourt
1/2 dl water
1 banana
1 dl white beans
1/2 dl melted plant baced fat
(recommented: 50g of dark chocolate cutted in small pieces)

Warm the oven 175•C

Mix all the dry ingredients. Blend vegan milk, vegan cream, water, soy yoghourt, white beans and banana in blender (or with hand blender). Pour the mixture on the dry ingredients and mix. Place muffin papers on the sheet. Melt the fat. Drop little drops of fat on the bottom of the muffin papers. Pour rest of the fat to the dough and mix. (Add the dark chocolate pieces if you wish.) Add the dough to the muffin papers. Bake in oven +-15 minutes on the middle of oven. Stick the muffin with small wooden stick to try if its ready. If any dough does not stick on the stick muffinses are BUéno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti