lauantai 15. helmikuuta 2014

Vaaleanpunainen Juustokakku

Eilen oli siis ystävänpäivä. Meillä oli ihanat iltamat. Olen viimeisen puolivuotta jättänyt kofeiinin kokonaan pois. Eilen sitten kun vieraat tuli vasta joskus yhdeksän maissa, olin jotenkin niin poikki, että ajattelin juoda juhlan kunniaksi ison kupillisen oikeaa kahvia. Meinaan että ei ole ihan tuulesta temmattu se biisi:" tupakkapäissään, kofeiinipärinöissään". Ihan tosissaan pärähti nuppiin. Hirmuinen energiapiikki. Juttua lähti hurjalla tykityksellä ja ei olisi millään jaksanut olla paikoillaan. Tunsin oloni aivan ylipirteäksi. Sitten reilu tunnin kuluttua tuli sellainen armoton uupumus ja teki mieli vaan lepäillä sohvan nurkassa. Että sellainen kiva huume sekin :D Nimenomaan noiden "viekkareiden" takia päätin silloin kahvista luopua, kun tuntui että ilman kofeiinia oli kuin olisi tervassa tarponut.. Ehkäpä alankin viikonloppu käyttäjäksi ;D

Ruokaa oli enemmän kuin kukaan olisi kuvitellutkaan jaksavansa. Eipä silti ettei olisi ollut ihana maistella kaikkia erilaisia herkkuja. Kysymys kuuluukin, kuka tulisi nyt syömään nuo jämät jääkaapista? Vieläkin hyllyt notkuu herkkuja.

Tämä juustokakku oli illan yksi hitti. Olin todella yllättynyt itsekin kuinka hyvää se oli. Olin hieman skeptinen ennakkoon, koska äiti soitti minulle toissaviikolla ja kertoi kokeilleensa vegaanista juustokakkua ja tilitti kuinka omituiselle ja pahalle se maistui. Noh. Onneksi ei tämä. Päin vastoin :) resepteissä on kai aika paljonkin eroja. Tämä on tehty kokonaan jäähdyttämällä. Aika hyvä käyttää muuten toi vegegeeli, kun sitä eka kertaa kokeilin. Pohja on blogista taikinainen.blogspot.fi. Tein vain kakusta vaaleanpunaisen ja lisäsin päälle mansikkasose-kerroksen.

Vaaleanpunainen Vegaaninen Juustokakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g vegaanista margariinia (käytin Keijua)

Täyte:

4dl Alpro soijavispi-kermaa
225g (1pkt) soijatuorejuustoa (Tofuttia)
1 pussi vegegeliä
1 1/2 dl tomusokeria
ronskisti vanilijasokeria
loraus sitruunamehua
loraus punaista elintarvikeväriä

Päällinen:

3 dl mansikkasosetta (kaupasta, Bonne)
1/2 dl vettä
1 pussi vegegeeliä
1/2 dl tomusokeria
3 rkl sokeria

Keksipohja: Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte: Vatkaa tai vispaa käsin 3dl kermaa kuohkeaksi. Laita tofutti toiseen kulhoon. Lisää tofutin joukkoon tomusokeri, vanilijasokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri. Sekoita kattilassa 1 dl kermaa ja  pussi vegegeliä, kiehauta. Lisää tofutin sekaan ohuena nauhana, koko ajan vatkaten tai vispaten. Kääntele lopuksi lastalla joukkoon kermavaahto ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna jähmettyä pari tuntia ennen päällisen valmistamista.

Päällinen: Sekoita ainekset kattilassa. Kiehauta. Lisää tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Koristele ennen tarjoilua halutessa esim. nonparelleilla.






•••••

Pink Vegan Cheesecake

Bottom:

200 g Digestive-cookies
100 g vegan fat

Filling:

4dl Whipped soy cream
225g soy cream cheese (Tofutti)
1 pack of vegan gelatin
1 1/2 dl icing sugar
lots of vanilla sugar
little lemon juice
Little of red food colour

Päällinen:

3 dl smashed strawberries
1/2 dl water
1 pack of vegan gelatin
1/2 dl ice sugar
3 tbsp sugar

Bottom: Crash the cookies. Melt the fat and add. Mix and press it on the bottom of casserole with removable bottom. Keep in fridge until the filling is ready.

Filling: Whip 3 dl of cream. Put soy cream cheese to another bowl. Add icing sugar, vanilla sugar, lemon juice and food colour.
Mix in a kettle 1 dl of cream and pack of vegan gelatin. War until boils and remove from stew. Add in to soy cream cheese mix with whipping on the same time. Add the whipped cream and mix nicely with spoon. Add the filling on top of the bottom. Let it be in fridge couple of hours before you make the topping.

Topping: add all the ingredients to kettle and mix. Warm until boils, remove from stew and let it cool down a little. Add on the cake. Let the cake be in fridge over night before serving. Decorate before serving if you wish.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti