torstai 13. helmikuuta 2014

Pehmeä Paprikakeitto

Huomenna on ystävänpäivä ja olen aivan mielissäni. Pääsen leipomaan ja väkertämään vaaleanpunaisia kakkusia. Ihana. Mutta ei leivonnaisista nyt vielä sen enempää. Mitä piti kertomani, oli, että nyt on viimeisetkin dyykkipaprikat hyödynnetty. Aika paprikapainotteinen ruokavalio ollut menneen viikon. Lopuista tein tänään keittoa. Katsoin osviittaa helsingin sanomien nettisivuilta ja vegaanistin ja muuntelin hieman.

Pehmeä Vegaaninen Paprikakeitto

9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 eriväristä paprikaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kookosöljyä
3 dl tuoretta kukkakaalta
1 dl kasvikermaa
1 tuore basilikapuska
ripaus suolaa

Tee kasvisliemi. Kuullota hienonnettu valkosipuli ja tsuikaloitu paprika öljyssä pannulla. Paista kunnes paprika pehmenee. Kippaa paprika-valkosipuli liemikattilaan. Lisää kukkakaali. Keitä noin reilu 10 min. Lisää reilu desi kasvikermaa ja saksi basilika joukkoon.
Lisää ripaus suolaa. Sekoita ja tarjoile vaikkapa hyvän ruisleivän kera.


Keitto oli ihanaa. Paprikoita minulla oli vain keltaista ja punaista, mutta mietin, että tulisi varmasti nätti keitto, jos olisi vihreä ja oranssikin. Tuohon mun kattilaan ei sopinut ihan kaikki paprikat, että isommasta kattilasta on tässä reseptissä hyötyä.

•.  •.  •.  •.  •

Tomorrow is valentines day and iäI am sooo exited. I cant wait to bake some cute little pink things. But nothing more about that subject yet. What i was supposed to tell you that now I have finally used rest of by dumpster diving red peppers. Past week we have been eating looots of red peppers. So rest of the red peppers I used to make this soup. I found a base for recipe from Helsinki magazines web site. Then i fixed it a little and made a vegan version.

Warm Vegan Red Pepper Soup

9 dl water
2 vegetable bouillon cubes
4 peppers of different colours
3 cloves of garlic
1 tbsp coconut oil
3 dl fresh cauliflower
1 dl vegan cream
1 bush of fresh basil
pinch of salt

Boil the water and add vegetable buillon cubes. Cut peppers in nice slices and also mince the garlic. Cook little on pan with oil until peppers have softened. Pour pepper- garlic in to vegetable-water kettle. Add cauliflower. Boil for 10 minutes. Add cream and sliced basil and salt. Mix.

The soup was so tasty. I loved it. I used only red and yellow peppers but i tought that adding also green and orange pepper would make the soup look very beautifull. I could not fit all the peppers in to my kettle wich in in the picture above. So i would recommend bigger kettle than that.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti